Womens Shakti Yoga

Denna yoga har utvecklats för att ge kvinnor i alla åldrar utrymme att måna om, respektera och ge närvaro till sina kroppar. Och skapa en starkare kontakt med den visdom och vitalitet som finns inom oss.

Klasserna består av asana (yoga-positioner), mudra (handgester), mantra och yoga nidra (avslappning), allt med den kvinnliga energin som utgångspunkt. Och med livmodern (eller platsen där livmodern en gång funnits) som en kraftplats i kroppen.

En yogaform som hyllar och värnar om förändringarna genom vår cykel, och våra livscykler som kvinnor, och genom detta ta vara på alla aspekter av oss själva och vårda dem. Respektera oss själva där vi är, som vi är, och i det göra plats för vår kraft, som är föränderlig i sin natur.

Women’s Shakti Yoga välkomnar dig i alla stadier i livet: där du är i din cykel, som gravid, efter födsel, efter missfall, i för-klimakteriet, i klimakteriet, efter klimakteriet. En yoga där varje upplevelse som kvinna, genom vår kropp, ses som kraft att ta vara på och ha djup vördnad för.

Cycle awareness

Anna är först i Sverige med att vara utbildad av Red School och väver i klasserna in kunskap om menstruations cykeln.

Man kan beskriva Cycle Awareness som kvinnans grundläggande mindfulness-övning. Där vi finner närvaro med oss själva precis som vi är i ögonblicket, och hur det hela tiden förändras från dag till dag. Tillslut kan vi komma att se mönster, som upprepas månad efter månad. Vi lär på så sätt känna oss själva på ett djupare plan och att ta vara på de krafter och utmaningar som dyker upp genom cykeln.

I yogaklasserna finns alltid utrymme att respektera dig själv där du är i din cykel. Om du har gått igenom klimakteriet och inte längre har en cykel kan det ändå vara värdefullt att bli påmind och i efterhand integrera kunskapen och upplevelsen av din tidigare cykel, eller kanske välja att följa månens cykel som din egen. Och ta vara på de unika krafter som finns där du är i din livscykel.

För aktuella klasser i Mölndal: se kalender (klick!)

instagram-1581266_1920

Anna är utbildad av Uma Dinsmore-Tuli i Womb Yoga och har fullföljt Well-Woman Yoga Therapy Teacher Training. Hon har också gått utbildningen Womens Quest Apprenticeship Training hos Red School’s Alexandra Pope och Sjanie Hugo-Wirlitzer.